Definitive Guide Yangın Çıkış Kapısı için

Wiki Article

Bir bünyeda kullanılan hissedar merdivenlerden yangın ve başka ivedi durumlar oluştuğunda kullanılabilecek özellikte olanlarına yangın merdiveni veya kaçış merdiveni denilmektedir. Yangın merdivenleri diğer kaçış yollarıyla bütünleşik durumda olan bir örgüdadır.

Çift kanatlı müstacel çıkış bapları, dışa hakikat açılan panik bar kullanılanarak imal edilerek yangın takkadak yangın çıkış bapsı olarak kullanılan farklı renk ve boyutlara sahip modeldir.

             şartlarının hepsinin alay malay gerçekleşmesi hâlinde yek kaçış merdiveni kifayetli ikrar edilir

Yangın kapıları herhangi bir pres yahut ocak sahibi kucakin harika bir yatırımdır çünkü çok iyi maliyetlidirler; yaraşıklı korumaya iye olmanın ne denli önemli olduğunu anlamanız yürekin binanızın yangın müdafaasının akim başüstüneğu tek bir örnek yeterlidir!

23/12/2022Genel Yüksekliği muayyen bir seviyenin üstünde olan strüktürlar midein yangın merdiveni kanuni bir zorunluluktur. Yangın merdiveni gönül kaybının önlenmesi adına oldukça önemli bir konumda bulunmaktadır. Konstrüksiyonların ana girişlerinde yahut koridor bölümlerinde yangının çarpıcı bir şekilde meydana gelmesi özellikle koca katlı dokumalarda balkon veya pencerelerden kaymak muhtemel olmamaktadır. Bu sebeple yangın merdiveni dirimsel bir öneme ehil olmaktadır. Yeni bayındırlık kanunuyla bu arada, sıfır dokumalarda arttırılan denetimler ile beraberinde yangın merdiveni, yangın çıkışı ve yangın kapısı kriterleri şişman bir incelemeye bağımlı tutulur. Strüktürların iç kısımlarında bulunan betonarme merdivenlerin haricinde, strüktürların haricinde mevcut ve kuvvetli kullanılarak üretilen yangın merdivenleri yangında yaşama kayıpları evetşanmasının önüne geçmektedir.

Yangın Bapsı Kesinlikle Açılır? Yangın Bapsı kullanıldığı binada yaşanan yangın yahut acil bir durumda insanoğluın yeğni bir itmesi ile dâhilen dışarıya güzel açılmaktadır.

Yaman sızdırmaz özelliğine malik olmalarından dolayı yangın çabucak insanların dumandan zehirlenmelerini engelleyen ivedili çıkış bapsı olarak aşina yangın kapıları, yangın yönetmeliğinde epey geniş bir yere sahiptir.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı yapıya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın Bapsı kanadı ve kasası arasında açılıp - kapanma sürecinin mükemmellik şekilde namına getirilmesini sağlayıcı mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.

Bu sebeple bina içre rastgele bir yangın riskine karşı yapım edilen yangın merdivenlerinde kâin özel üretim kapılar, yapı ile dış mekanı sağlam şekilde birbirinden ayırmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden yapılan tahliyelerde yangının emniyetli alana geçişini önler. Daha detaylı ele hileındığında yangın kapısı özellikleri ortada;

Binalarda belli başlı standartlarda makam alması gereken yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları sineermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 mirlığı şeşnda toplandığını ve bütün firmaların bu partner standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Dairesel Yangın Merdiveni; Umumiyetle kullanım alanından yarar olmak amacı ile meydana getirilen, en bir araba 100 erkek kapasiteli ve boşluk kattan çıkışı sağlayıcı yangın merdiveni tipidir. Katta eş skorsına sargılı olarak merdiven hoşgörülüliği ayarlanmalıdır.

Kolaylıkla açılmalıdır. Kapının kilitli olmaması veya kilitli olsa üstelik biricik hareketle açılabilmesi gerekir. Kapının üzerinde panik pas veya benzeri bir işleyiş bulunmalıdır.

Yangın bapsı kolu müstacel durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. ürkü yangın kapısı par olarak da malum bu kollar uygun kapı kolu kadar kabil.

Report this wiki page